phone +32 (0)476 91 80 70

Ziekte van Parkinson

Mijn eindwerk tot het behalen van het diploma 'Ayurvedic Practitioner' behandelt de ziekte van Parkinson.
Zowel de reguliere benadering als de Ayurvedische worden uitgebreid besproken.

Klik hier voor meer info over de consultaties.

Ayurveda heeft heel wat te bieden voor de Parkinsonpatiënt.

Alhoewel de behandeling met Mucuna Pruriens een hoeksteen is in de Ayurvedische behandeling van de zvP, kunnen fundamentele resultaten op lange termijn slechts bekomen worden door

  • combinatie met andere kruiden afhankelijk van de symptomen en vikruti van de patiënt,
  • aangepaste levensstijl,
  • opvolging van voedingsadvies,
  • het beoefenen van yoga, meditatie en ontwikkelen van een satvische geest.

Op die manier kan de vikruti van de persoon geharmoniseerd worden en de oorzaak van de ziekte worden aangepakt.

Ook preventief heeft Ayurveda veel te bieden. In de eerste plaats naar personen die een verhoogd risico lopen om de ziekte van Parkinson te ontwikkelen (de specifieke zwakte van de neuronen in de hersenen zou erfelijk bepaald kunnen zijn).

Belangrijk is wel dat Ayurveda op een aangepaste manier aan het Westers publiek moet gebracht worden. Het is heel belangrijk om cliënten te laten zien welke processen en achterliggende oorzaken tot hun toestand hebben geleid. Deze oorzaken omvatten heel het leven; zowel fysieke, mentale, emotionele, psychologische als spirituele factoren kunnen aan de bron liggen van doshaverstoringen die o.a. kunnen leiden tot de zvP. 

Door dat inzicht kan de cliënt meer gemotiveerd zijn om de behandeling vol te houden en kan hij geheeld worden op het niveau van zijn bewustzijn.

Binnen de Westerse geneeskunde ontstaat langzaam maar zeker interesse voor Ayurveda en andere alternatieve therapieën.
De ontluikende interesse van de westerse geneeskunde voor Ayurveda moet echter verder gaan dan het wetenschappelijk bewijzen van de werkzaamheid van Ayurvedische kruiden.
Ayurveda is een gezondheidsfilosofie en enkel het globale concept van de Ayurvedische behandeling kan tot werkelijke genezing leiden.

Wetenschappelijk onderzoek dient dus de effectiviteit van de werking van het globale Ayurvedische concept te beschouwen en niet enkel het onderdeel kruidentherapie.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x