phone +32 (0)476 91 80 70

Ayurveda

Ayurveda betekent “kennis van het leven” – of vrij vertaald “hoe leven om niet ziek te worden ?”. Ayurveda wordt in India sinds duizenden jaren beoefend en heeft een volwaardig bestaan naast de westerse geneeskunde. Volgens het Ayurvedisch concept wordt ieder van ons geboren met een unieke verhouding van drie basisenergieën (Vata, Pitta, Kapha). 

Door werk, stress, voedingsgewoonten, levensstijl, … gaan deze bij veel mensen afwijken van de oorspronkelijke verhouding. We hoeven daarom niet ziek te zijn, maar voelen ons wat minder goed in ons vel, wat neerslachtig of merken vage ongemakken.

Tijdens een Ayurvedische consultatie wordt de bron van deze ongemakken opgespoord. Door voedingsadvies, aanpassing in levensstijl, ondersteunend gebruik van kruiden, oliebehandelingen en massages, yoga en meditatie, … krijg je hulpmiddelen aangereikt om meer evenwicht en energie te ervaren. De consulent is je partner om je te helpen leven volgens je eigen unieke energie. Ook in de ondersteuning van problemen (bv : depressie, stress, seksuele problemen en onvruchtbaarheid, bloeddrukproblemen, huidziekten, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, concentratiestoornissen, … ) bereik je met Ayurveda op een natuurlijke manier hele mooie resultaten. De ondersteuning die Ayurveda biedt, is steeds aanvullend en nooit een vervanging van de medische benadering.

Ayurveda biedt een hele reeks van mogelijkheden om - op een natuurlijke manier - je immuniteit te verhogen en virale infecties te weren.
Uw Ayurvedisch consulent bepaalt het meest geschikte middel op basis van uw constitutie en gevoeligheden.

Bij welke ongemakken en ziektes kan Ayurveda ondersteuning geven?
Bekijk onze folder

http://www.ananda-ayurveda.be/sites/default/files/1/Vatasmall.pnghttp://www.ananda-ayurveda.be/sites/default/files/1/Pittasmall.pnghttp://www.ananda-ayurveda.be/sites/default/files/1/Kaphasmall.png

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x