phone +32 (0)476 91 80 70

Wie ben ik?

Ik ben Hans Laureyssen, geboren in 1967 en trotse vader van drie kinderen. Ik ben een fervent wandelaar en yogabeoefenaar. Gezondheid en natuurlijk leven boeien mij.

In de periode van 1993 tot 1995 reisde ik de wereld rond en kwam ik in contact met vele culturen. Meer dan een half jaar verbleef ik in India. Het land en de cultuur maakte een sterke indruk op mij. Ik raakte gefascineerd door de vriendelijke bevolking, yoga en meditatie, de Vedische traditie en de gezondheidsfilosofie Ayurveda.

Vanuit mijn interesse in de Indische cultuur en passie voor het werken met mensen, volgde ik een  vier jaar durende opleiding aan het European Institute for Scientific Research on Ayurveda (EISRA). Ik behaalde het diploma van Ayurvedic Practitioner,  erkend door het WAHO (World Ayurvedic Health Organisation).
In mijn eindwerk heb ik  mij verdiept in de Ayurvedische benadering van de ziekte van Parkinson. Ook depressie, burn-out en ADHD zijn thema’s waar ik frequent mee aan de slag ben.

Ik heb de opleiding Medische Basiskennis (met o.m. anatomie en pathologie) gevolgd bij de Levensschool. Verder legde ik mij ook toe op de psychologische en spirituele betekenis van ziektes.

Na twee stages in India startte ik mijn eigen praktijk Ananda Ayurveda.

“Ananda” komt uit het Sanskriet en betekent “bron van gelukzaligheid”
In Ayurveda is niet-ziek zijn niet hetzelfde als gezondheid.
Wie gezond is, is gelukkig en zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel in evenwicht.

Wat ik zo mooi vind in Ayurveda is dat aan eenieder wordt gevraagd om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor een gezond en gelukkig leven. Om mensen hierin op weg te helpen en te ondersteunen vanuit een persoonlijk contact, vind ik enorm boeiend. Elke persoon, elk verhaal, elke weg en dus elk consult is uniek.

De laatste jaren kwam Ho’oponopono op mijn pad. Ik gebruik dit Hawaïaans zuiveringsritueel tijdens massages en in zijn eenvoudige vorm leer ik dit ook aan cliënten wanneer dit van toepassing is. Ik werk op dit moment aan een workshop rond dit thema.

Verder wil ik ook op spiritueel gebied de nodige ondersteuning aanbieden door het gebruik van energetische middelen.

Ik ben lid van Naturopathica, een wettelijk erkende Belgische beroepsvereniging voor naturopaten en heb dus ook de Ethische code van de beroepsvereniging onderschreven.

Je bent van harte welkom bij Ananda Ayurveda!


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x