0476 91 80 70

Wie ben ik?

Hans Laureyssen, geboren in 1967, vader van drie kinderen.

In de periode 1993 – 1995 reisde ik de wereld rond en kwam in contact met vele culturen.
India bleef voorgoed in mijn geheugen geprent , ik verbleef er meer dan een half jaar en raakte gefascineerd door de vriendelijke bevolking, yoga en meditatie en de gezondheidsfilosofie Ayurveda.

Vanuit mijn interesse in de Indische cultuur en passie voor het werken met mensen, volgde ik een 4-jaar durende opleiding van de EISRA (European Institute for Scientific Research on Ayurveda).
Ik behaalde het diploma van Ayurvedic Practitioner dat wordt erkend door het WAHO (World Ayurvedic Health Organisation).
Mijn eindwerk handelt over de Ayurvedische behandeling van de ziekte van Parkinson. 
Ik heb de opleidingen Medische Basiskennis  en pathologie gevolgd bij de Levensschool en legde de bijhorende examens met succes af.
Verder bestudeerde ik ook de psychologische en spirituele oorzaken van ziektes.

Na 2 stages in India startte ik met mijn praktijk.
Ik koos voor de naam Ananda Ayurveda.

“Ananda” komt uit het Sanskriet en betekent “bron van gelukzaligheid”
In Ayurveda is niet-ziek zijn niet hetzelfde als gezondheid.
Wie gezond is, is gelukkig en zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel in evenwicht. 

Mij boeit het zoeken naar oplossingen in het persoonlijk contact met mensen, dat elk consult tot een uniek gebeuren maakt.
Wat ik zo mooi vind in Ayurveda is dat aan eenieder van ons wordt gevraagd om onze eigen verantwoordelijkheid op te nemen voor een gezond en gelukkig leven.
Ik wil dan ook graag uw hulp en partner zijn om dat doel te bereiken.

Zoals ikzelf is ook de praktijk steeds in evolutie.

De laatste jaren kwam Ho’oponopono op mijn pad. Ik gebruik dit Hawaïaans zuiveringsritueel tijdens massages en in zijn eenvoudige vorm leer ik dit ook aan cliënten wanneer dit van toepassing is. Samen met Griet Van Roosmalen, mijn partner, werk ik momenteel aan een workshop rond dit thema.

Verder wil ik in de toekomst ook op spiritueel gebied de nodige ondersteuning aanbieden door het gebruik van energetische middelen.

Ik ben lid van Naturopathica, een wettig erkende Belgische beroepsvereniging voor naturopaten en heb de Ethische code van de beroepsvereniging onderschreven.

Verder maak ik deel uit van het netwerk Rondom Huldenberg. Binnen dit netwerk verwijzen wij cliënten door die nood hebben aan een bepaalde specialiteit. Er worden regelmatig intervisies en lezingen georganiseerd.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x